Някои  плодове е по-добре да се ядат със семената, въпреки

...
Някои  плодове е по-добре да се ядат със семената, въпреки
Коментари Харесай

Храните, които винаги трябва да консумирате със семената

Някои  плодове е по-добре да се ядат със семената, макар че постоянно ги изхвърляме. Ето кои са те:
Диня
Семената на динята изобилстват от субстанции, потребни за организма. Те съдържат магнезий, желязо, цинк в бионалична форма и с необикновено висока степен на асимилация - 85–90%. В тях има още огромно количество фибри и протеини, които са доста потребни за храносмилането.
За да извлечете максимума от динените семена, запомнете, че те би трябвало да се сдъвчат усърдно. Можете да ги консумирате и настрана, откакто авансово ги изсушите и по-късно ги стриете на прахуляк.
Пъпеш
Семената на пъпеша също не би трябвало да се изхвърлят. По 2 гр дневно са изцяло задоволителни. Те съдържат протеини, фосфор, калий, витамин А и витамини от група B. В тях има и ензими, потребни за храносмилането, а пектинът разрешава на тялото да изхвърли по-лесно металите и пестицидите, попаднали в него от околната среда.
Не забравяйте да сдъвчете усърдно семената на пъпеша. Разбира се, те могат да бъдат погълнати цели, само че тогава няма да получите всички скъпи ензими и витамини, съдържащи се в тях.
Грозде
Поради горчивия усет на гроздови семки, нормално избираме сортове без семена. Но точно на този присъщ горчив послевкус се дължи изобилието от флавоноиди, които форсират синтеза на колагенов протеин. Той от своя страна е потребен за мускулите, костите и кожата.
Освен това, с помощта на своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, флавоноидите оказват помощ да се забави появяването на болести като заболяването на Алцхаймер.
 Защо замразените плодове в действителност са потребни Защо замразените плодове в действителност са потребни
Дори до момента да сте подминавали тази част от супермаркета, уверяваме ви, че пътеката със замразена храна може да бъде добър метод да под...
Гроздовите семки са с високо наличие на полиненаситени мастни киселини. Освен това те са спомагателен източник на витамин Е, калий, магнезий, желязо, цинк и хлор. Но е наложително да се сдъвчат усърдно, с цел да се извлече максимума от тях, а не да се гълтам цели.

Киви
Семената на кивито съдържат витамин Е, който е потребен за кожата, косата и ноктите. А омега-3 мастните киселини в тях могат да оказват помощ в битката с възпалението. Яденето на киви без семки обаче надали е допустимо. Но това, което евентуално ще ви учуди е, че би трябвало да ядете този плод с кората.
Цитрусови плодове
 Кои плодове и зеленчуци можем да съвместим през зимата? Кои плодове и зеленчуци можем да съвместим през зимата?
Много плодове и зеленчуци могат да бъдат открити в магазините когато и да е на годината с помощта на оранжериите, само че диетолозите...
Семената на лимона и лайма съдържат салицилова киселина, която спомага за облекчение на болката. Още от дълбока античност те са били препоръчвани като лек при главоболие: 5-6 семенца би трябвало деликатно да се сдъвчат и по-късно да се обхванат. Опитайте и ще забравите за аспирина!
Портокаловите и мандариновите семена съдържат витамин В17, който може да помогне в битката с рака и гъбичните болести.
Тиква
Само 30 гр тиквени семки запълват една трета от дневния банкет на фосфор и 70% от този на магнезий и цинк. Те изобилстват от потребни антиоксиданти.
Витамините А и Е, които се съдържат в тях, спомагат за поддържане на младостта на кожата, а огромно количество фибри оказва помощ за нормализиране на метаболизма. Редовната консумация на тиквени семки също по този начин усъвършенства действието на пикочния мехур и простатата.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР